Raad Noordwijk stemt in met aangepaste bouwplannen Hotels van Oranje

NOORDWIJK - De gemeenteraad van Noordwijk heeft donderdagavond ingestemd met de plannen voor de nieuwbouw van Hotels van Oranje, meldt de gemeente op Twitter. De bouwplannen zijn voor de stemming nog aangepast.
In de goedgekeurde plannen is de omvang van de nieuwbouw onder meer 1000 vierkante meter kleiner dan in eerdere plannen, meldt Alexandra Dik, bestuurslid wijkvereniging Het Oude Zeedorp. In de vorige plannen zou er 26.000 vierkante meter worden gebouwd, dat is uiteindelijk 25.000 vierkante meter geworden.

LEES OOK: Gemeenteraad Noordwijk beslist over nieuwbouw Hotels van Oranje

Ook worden de gebouwen minder hoog dan bij het vorige plan. 'Twee van de drie gebouwdelen blijven onder de hoogte van de vuurtoren', zegt Koen van Asten, fractievoorzitter van D66. Volgens hem krijgt het gehele plan ook meer uitstraling en allure, wat beter zou passen bij Noordwijk.

Parkeren voor iedereen

'In de parkeergarage komen 150 tot 200 extra parkeerplekken', waar iedereen gebruik van kan maken, legt Van Asten uit. Die worden mede door de gemeente betaald om iets te doen aan de parkeernood in Noordwijk aan Zee.

Op de hoek van Schuitengat en de K.W. Boulevard komt een overdekte binnentuin. Daar kunnen onder andere concerten en recepties worden gegeven, zegt de D66'er.

Voor- en tegenstand

De bouwplannen zijn veelbesproken. Voorstanders noemen het een belangrijke impuls voor Noordwijk, tegenstanders vinden de geplande nieuwbouw te groot en te massaal.

Het gaat om een complex dat bestaat uit Hotels van Oranje, de naastgelegen restaurantvilla’s en het daar weer naast gelegen Beach Hotel.


Deel dit artikel: