Dodelijke steekpartij Den Haag: 'Het slachtoffer stierf in mijn armen'

DEN HAAG - Hij heeft vannacht geen oog dichtgedaan, de 22-jarige Marouane. Hij was donderdagavond als eerste bij het slachtoffer van de dodelijke steekpartij op de Hofzichtlaan in de Haagse wijk Mariahoeve. 'Ik riep nog 'blijf ademen', maar hij werd helemaal wit en ik kon niets meer voor hem doen'.
Het is iets na 18:00 uur als de werkweek van Marouane erop zit. Hij vertrekt vanuit zijn werk in Leidschendam naar huis. Eenmaal op de Hofzichtlaan ziet hij ter hoogte van station Mariahoeve twee jongens achter elkaar aan rennen. Hij rijdt er voorbij en ziet in zijn achteruitkijkspiegel dat het misgaat.
'Ze hadden duidelijk ruzie', Marouane besluit zijn auto achteruit de stoep op te rijden om de boel te sussen. 'Het 18-jarige slachtoffer rent achter de 15-jarige verdachte aan', vertelt hij aan Omroep West. 'Dan haalt hij de jongere jongen in en er vallen rake klappen.' Het is voor Marouane het teken dat hij moet ingrijpen.

'Blijf ademen'

'Hou op, hou op', roept hij terwijl hij op de twee afloopt. Maar het is dan al te laat. De 15-jarige verdachte steekt in een flits het slachtoffer recht in het hart. 'Hij valt als ik naar hem toe ren', blikt Marouane terug. 'Dan staat hij weer op en zegt 'Ik ben Oussama, bel een ambulance' en hij valt weer neer.
'Blijf ademen roep ik tegen hem als hij op de grond ligt, maar het enige wat hij doet is uitademen', vertelt Marouane. Het witte t-shirt kleurt bloedrood, het slachtoffer trekt wit weg. 'Verschrikkelijk', verzucht Marouane. 'Het slachtoffer stierf in mijn armen. Ik kan er niet van slapen.'