Pegida protesteert in Den Haag tegen het asielbeleid, tegenacties zijn aangekondigd

Demonstranten Pegida bij start proces tegen Geert Wilders
Demonstranten Pegida bij start proces tegen Geert Wilders © ANP
DEN HAAG - De protestbeweging Pegida houdt zondag in Den Haag een demonstratie tegen het asielbeleid in Europa. De actievoerders starten op het Spuiplein en lopen vervolgens een protestmars door het centrum van Den Haag. Op het Plein 1813 houden linkse actievoerders een demonstatie tegen Pegida.
Volgens een woordvoerder van de gemeente Den Haag zijn er met
en de organisatoren van de tegendemonstratie 'goede afspraken' gemaakt. Het Plein 1813 is door de gemeente aangewezen als plek waar de linkse demonstranten mogen protesteren.
De organisatie 'Laat ze niet lopen' verzet zich tegen de demonstratie van Pegida en roept op internet op om naar Den Haag te komen. 'Het ziet er naar uit dat allerhande extreem-rechtse actievoerders naar Den Haag zullen afreizen,' schrijven ze op hun site. 'Wij roepen dan ook op je tegen dit racistische propaganda-protest te verzetten.'

Sponsoractie

Een aantal politieke partijen in de gemeenteraad van Den Haag zorgt voor een ludieke tegenactie. De Haagse Stadspartij, GroenLinks, Islam Democraten en de Partij van de Eenheid hebben die dag een sponsoractie. Voor elke honderd meter die de Pegida aanhangers lopen, doneren de partijen tien euro aan Vluchtelingenwerk. Met deze actie willen zij onder de noemer vluchtelingen welkom, racisme niet' een positief tegengeluid laten horen.