Fietsster overleden in ziekenhuis na aanrijding met RandstadRail Den Haag

DEN HAAG - De 75-jarige fietsster die dinsdag 5 april op de Escamplaan in Den Haag onder een tram is gekomen, is vrijdag in het HagaZiekenhuis aan de Leyweg overleden. Dat zegt haar dochter, Monica Groen, tegen Omroep West.

De vrouw, Annie van der Meer-Groen, was na het ongeluk opgenomen op de intensive care. Ze was al geopereerd, waarbij bleek dat verschillende functies in haar lichaam niet meer werkten. Ze werd in coma gehouden, maar toen artsen haar vrijdag probeerden wakker te maken, lukte dat niet. 'Daarnaast zou Annie nooit als kasplantje door het leven willen gaan, daarvoor was ze nog veel te actief', zegt haar dochter.

LEES OOK: Fietser onder de tram in Den Haag op kruising Escamplaan en Heiloostraat

Zo was Annie van der Meer-Groen vrijwel elke dag in en rondom de Haagse wijk Leyenburg vogels en katten aan het voeren. Ze kocht dan brood bij haar bakker aan de Escamplaan of ze kocht blikjes voer voor de straatkatten. 'Annie stond in de buurt bekend als het 'vogelvrouwtje' of 'poezenvrouwtje'. Na het ongeluk bleek ze ook brood bij zich te hebben. Dus het kan goed dat ze toen ook de vogeltjes te eten wilde geven of deze net te eten had gegeven', vertelt Monica Groen.

'Bestuurder tram moet zich niet schuldig voelen'

De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Monica Groen hoopt dat de bestuurder van de tram zich niet schuldig voelt over het feit dat haar moeder nu is overleden. Annie van der Meer-Groen wordt donderdag gecremeerd. De familie verwacht dat er veel mensen de dienst in crematorium Ockenburg willen bijwonen om een laatste eer aan haar te bewijzen. Om 18.00 uur tot 18.30 uur is er de mogelijkheid om afscheid te nemen, daarna volgt het condoleren van de familie. Vanaf 19.00 uur gaat de dienst besloten verder met familie.

Deel dit artikel: