Bewakingsbeeld van fietser die mogelijk meer weet over vondeling Larensestraat Den Haag

DEN HAAG - De politie heeft bewakingsbeeld vrijgegeven van een fietser die mogelijk meer weet over de baby die in september vorig jaar te vondeling werd gelegd in de Larensestraat in Den Haag. Ruim zeven maanden later is nog niet bekend wie de ouders van het kindje zijn.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 12 april. Meer zaken zijn
te vinden.
Het meisje werd in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 september rond 00.30 uur neergelegd in de tuin van een woning, waar ze is gevonden door een ouder echtpaar. Ze is op dit moment kerngezond en ze heeft een liefdevol thuis gekregen. De politie onderzoekt nog steeds wie de ouders van de baby zijn, zodat het meisje later, als ze daar behoefte aan heeft, contact kan zoeken met haar biologische ouders.
In die zoektocht kan een tot nu toe onbekende fietser de politie helpen. Vrijwel op het moment dat het echtpaar het meisje vond, fietste er iemand door de Larensestraat. Een bewakingscamera heeft die persoon vastgelegd. Het zou kunnen dat hij of zij iets te maken heeft met de vondeling, of het is een getuige die mogelijk iets heeft gezien van het neerleggen van het kindje. De recherche wil graag weten wie het is.

Inhoud briefje

In september 2015 toonde de politie een foto van de ondertekening van het briefje dat bij het meisje lag, met de vraag wie het handschrift herkende. Dat leverde geen bruikbare informatie op, en daarom maakt de politie meer bekend over de inhoud van de brief. Er staat dat de moeder nog twee kinderen heeft, met erg veel moeite afstand doet van deze derde en naar het buitenland zal vertrekken. Blijkbaar kon ze niet ook nog voor deze baby zorgen en wist ze geen andere uitweg dan het te vondeling te leggen.
Mogelijk zegt die informatie u iets en kunt u het linken naar een vrouw die tot 8 september zwanger was en daarna niet meer, maar dat er ook geen kindje was. De politie blijft de moeder oproepen om zich te melden.

Kleding van C&A

Na eerdere getuigenoproepen in Team West en Opsporing Verzocht kreeg de politie al tientallen tips, met name over de kleding die de vondeling droeg. Daardoor is vast komen te staan dat de kleertjes bij C&A gekocht zijn, maar ze zijn zo algemeen dat het de politie niet op het spoor van de ouders heeft gezet. Specifieke informatie over de kleding in relatie tot de ouders van het meisje is nog steeds welkom.

Herkent u de fietser of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem