Eigenaar 51-jarige Kreidler stapt voor nieuwe kentekenplaat naar Raad van State

51-jarige Kreidler van Angelo Damen
51-jarige Kreidler van Angelo Damen © Rob Vlastuin
MONSTER - Een bijzondere zaak dinsdagochtend bij de Raad van State. Angelo Damen uit Monster wilde drie jaar geleden na de restauratie van zijn inmiddels 51-jarige Kreidler een nieuwe kentekenplaat. Maar daarmee ging de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) niet akkoord. Er zou zijn gerommeld met het framenummer.
Damen is al 36 jaar eigenaar van de Kreidler. Hij heeft de bijzondere brommer ooit overgenomen van een vriend. Drie jaar geleden heeft hij de brommer helemaal in oude staat laten herstellen. Daarbij is het framenummer een beetje aangetast. Maar hoewel nog steeds goed herkenbaar, vertrouwt de RDW het dus niet.
Damen liet het er niet bij zitten en stapte naar de bestuursrechter. Maar die vertrouwde op de deskundigheid van de RDW. En dus staat de eigenaar van de Kreidler nu voor de hoogste bestuursrechter: de Raad van State. Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij alsnog in het gelijk wordt gesteld, want als bewijsmateriaal heeft hij nu ook een scan van het verkoopboek van Kreidler uit 1965 waaruit nog eens blijkt dat dit zijn brommer moet zijn.