Moeder vondeling Larensestraat Den Haag wilde naar buitenland vertrekken

DEN HAAG - De moeder van de baby die te vondeling werd gelegd in de Larensestraat in Den Haag was van plan om naar het buitenland te vertrekken. Dat blijkt uit het briefje dat vorig jaar september bij het kindje lag. De politie gaf dinsdagavond in Team West en Opsporing Verzocht meer details van dat briefje prijs.
Dat de moeder schreef dat ze al twee kinderen heeft en niet voor deze baby kon zorgen was al bekend. Het is niet duidelijk of de vrouw ook echt naar het buitenland is vertrokken.


De politie gaf ook camerabeelden vrij van een fietser die op vrijwel hetzelfde moment in de Larensestraat fietste als de moeder die haar baby toen op de stoep bij een echtpaar legde. De politie komt graag in contact met die fietser.

Baby maakt het goed

Het pasgeboren meisje werd in de nacht van acht september 2015 neergelegd voor het huis van een ouder echtpaar. Het paar hoorde getik op hun huiskamerraam. De baby bleek gezond en netjes aangekleed, met een briefje van een mogelijk wanhopige moeder. De vondeling groeit bij een pleeggezin in goede gezondheid op.