Documentaire over roemruchte Haagse discotheek De Marathon te zien bij TV West

Ook Fred Zuiderwijk is terug in De Marathon in Den Haag
Ook Fred Zuiderwijk is terug in De Marathon in Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - TV West zendt op zondag 17 april de documentaire Dansen in De Marathon uit. De Marathon was van de jaren 60 tot begin jaren 90 een drukbezochte dancing in Den Haag, maar binnenkort wordt de laatste locatie afgebroken.
Ooit werd de discotheek bezongen in
O, o, Den Haag
, door het
. Het maakt De Marathon misschien wel de beroemdste discotheek van Nederland. De eerste locatie aan de Savornin Lohmanlaan stond bekend om de live-muziek en als de rolschaats-hockeybaan annex dansgelegenheid. De tweede locatie aan de Wijndaelerweg in Den Haag introduceerde de keiharde disco.
Fans kunnen nog één keer uit hun dak gaan tijdens de Marathon-reünie op zaterdag 16 april. Precies een dag later wordt de documentaire uitgezonden. In de uitzending halen Rinus Gerritsen van de Golden Earring en Jacques Senf herinneringen op. Ook portier Ben Manuputty, barman Henseley Kenepa, oud-ADO Den Haag speler Pablo Plak en dj Eric Benjamin komen aan het woord over hun Marathon-tijd. Ook komt er uniek beeldmateriaal voorbij. Zo is de opening van de locatie aan de Wijndaelerweg, een optreden van Q65 en fotomateriaal van de band The Who te zien.

Uitzendtijden

Dansen in De Marathon wordt op zondag 17 april om 17.00 uur uitgezonden en wordt daarna om het uur herhaald, afgewisseld met de talkshow FRITS!. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30) en via de website van Omroep West.