Instellingen

Biologische regioproducten zijn populair in Haagse Zeeheldenkwartier

© DenHaagFM

DEN HAAG - De biologische pop-up-markt Lekkernassuh in het Zeeheldenkwartier in Den Haag is een groot succes. Elke woensdag komen een kleine tweehonderd mensen lokale en biologische groenten halen op de Witte de Witstraat. Dat meldt Den Haag FM.

De markt is een initiatief van

Den Haag in Transitie

dat biologisch eten uit de regio aanbiedt. Elke week kunnen bewoners zich inschrijven om op de markt een groentepakketje op te halen. Maar wat er in dat pakket zit, verschilt per week.

'En dus is het een verrassing', legt initiatiefneemster Liselotte Bedius uit. Naast het ophalen van een pakket en het kopen van groente op de markt, is er ook een gezamelijk diner. 'Je kunt aangeven of je actief mee wilt helpen of dat je alleen een groentepakketje wilt ophalen,' zegt Bedius. 'Maar we hopen natuurlijk dat mensen meehelpen op de markt en aanschuiven bij het diner. Het moet een project voor de hele buurt zijn.'

Elke woensdag


'We proberen hier een plek te creëren waar mensen samen kunnen komen', legt Bedius uit. En dus kan iedereen om 18.00 uur aanschuiven om mee te eten. De markt opent elke woensdag om 16.00 uur op de Witte de Witstraat 121.