Exclusieve beeldjes Haagse Harry uitverkocht, maar 3.000 nieuwe zijn al onderweg

DEN HAAG - De langverwachte Haagse Harry-beelden en sleutelhangers zijn donderdag geleverd. Fans van de Haagse stripheld kregen de kans al voor de levering een bestelling te plaatsten waardoor de 2.000 Haagse Harry beeldjes al van tevoren waren uitverkocht. Niet getreurd, er komen 3.000 nieuwe beeldjes aan, die zijn over twee maanden te bestellen.
Haagse Harry is een stripfiguur dat tot leven werd gebracht door de in 2014 overleden tekenaar Marnix Rueb. Vriend en verkoper van de exclusieve souveniers Sjaak Bral is blij met het succes. 'Het is een gekkenhuis en dat was ook wel te verwachten. Maar niet alles is weg, vanmiddag gaan er nog zo'n 5.000 sleutelhangers van Harry in de verkoop', zegt hij tegen Omroep West.

LEES OOK: 'Kap nâh!', Standbeeld Haagse Harry onthuld

De beeldjes zijn een exacte replica van het beroemde standbeeld op de Grote Markt in Den Haag en kosten 34,95 per stuk. De beeldjes worden uitgegeven met een certificaat van echtheid, daarnaast krijg je stickers waarmee je het shirt van Haagse Harry kunt versieren.

Harry in Shanghai

De levering van de beeldjes en sleutelhangers duurde langer dan verwacht omdat het schip waarin deze werden verscheept, twee weken stil heeft gelegen in Shanghai.

Om meer mensen blij te maken met een miniatuurversie van Haagse Harry komen er nog 3.000 exemplaren aan die over twee maanden te bestellen zijn. 'Daarna is het klaar', laat Sjaak Bral weten.
Deel dit artikel: