Opbrengst inval Westvlietweg Den Haag: 16 miljoen euro aan coke en negen aanhoudingen

Een arrestatieteam van de politie hield zes mensen aan bij de inval aan de Westvlietweg.
Een arrestatieteam van de politie hield zes mensen aan bij de inval aan de Westvlietweg. © Regio15
DEN HAAG - Bij de inval op de Westvlietweg in Den Haag op 12 april heeft de politie 500 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten in een dubbele bodem van een koelcontainer en hebben volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid een straatwaarde van zo'n 16 miljoen euro.
De politie had de container gevolgd vanuit de Rotterdamse haven naar het bedrijf aan de Westvlietweg, dat zich bezighoudt met de import en export van tropische producten uit Zuid-Amerika.
Bij de actie werden negen mannen aangehouden, zes van hen werden in het bedrijf opgepakt door gemaskerde agenten met getrokken wapens. Drie anderen werden daarna opgepakt, tijdens huiszoekingen in de regio Rotterdam. Daarbij werd volgens de woordvoerder ook een 'aanzienlijk geldbedrag' gevonden.

Meer aanhoudingen verwacht

De verdachten, die tussen de 36 en de 60 zijn, worden vrijdag voorgeleid in Amsterdam. Het is nog niet precies duidelijk wat hun rol is. 'Dat onderzoeken we nog'.  Wel is duidelijk dat zij deel uitmaken van een drugsnetwerk, de politie verwacht dan ook nog meer mensen aan te houden