Eerste Hulp in MCH Antoniushove in 2017 dicht

De Eerste Hulp van ziekenhuis MCH Westeinde (Archieffoto)
De Eerste Hulp van ziekenhuis MCH Westeinde. Archief
DEN HAAG - De Spoedeisende Hulp (SEH) in het MCH Antoniushove in Leidschendam sluit in 2017 de deuren. 'Om financiële en kwalitatieve redenen sturen zorgverzekeraars in onze regio aan op sluiting van één van onze drie SEH-afdelingen (Westeinde, Bronovo en Antoniushove)', schrijft het Medisch Centrum Haaglanden.
Het MCH zegt zich op de twee locaties Westeinde en Bronovo te richten om de kwaliteit van de acute zorg behouden. 'Daarnaast neemt het aantal SEH-bezoeken van Antoniushove al enige tijd af, waarbij de echt acute zorg (trauma, herseninfarct, ernstig zieke kinderen en vrouwen die gaan bevallen) al lange tijd niet meer naar Antoniushove gaat, maar naar Bronovo en Westeinde', aldus het MCH. Voor spoedeisende hulp kunnen omwonenden vanaf 2017 terecht op de locaties Bronovo en Westeinde.
Volgens het MCH blijft Antoniushove een algemeen ziekenhuis, met als specialisme de oncologische zorg. 'Wij beogen de toegankelijkheid van de poliklinieken van alle specialismen nog verder te verbeteren met onder meer de mogelijkheid tot snel-diagnostiek, zoals nu bij cardiologie al het geval is.'