Wereldrecordpoging Rijswijkse hockeyclub RHC dik gehaald

RIJSWIJK - De Rijswijksche Hockey Club (RHC) heeft zondagmiddag het wereldrecord grootste hockeytraining ooit gehaald. Voor een record waren 535 mensen nodig, tijdens de training van RHC werden 708 deelnemers geteld.
De laatste recordpoging voor de grootste hockeytraining ooit werd vorig jaar gedaan door een school in Engeland. Toen trainden 509 mensen tegelijkertijd. Een bestaand record moet van Guinness World Records, de organisatie die wereldrecords vastlegd, met minimaal 5 procent worden overschreden. Met 708 deelnemers hebben de hockeyers ruim aan die eis voldaan.

LEES OOK: Rijswijkse hockeyclub RHC doet wereldrecordpoging grootste hockeytraining

RHC viert dit jaar haar 85-jarige jubileum en de recordpoging was één van de jubileumactiviteiten, vertelt lid van de lustrumcommissie Wieteke van Hecke. 'We moesten aan hele strenge eisen voldoen. Er moesten notarissen bijzijn en alles moest worden gefilmd. We hebben vier keer geteld of er echt 708 deelnemers waren.'

Plekje in Guinness Book Of Records

De training voor de recordpoging werd op twee hockeyvelden gehouden. Tussen de twee velden stond een podium waarvanaf het hele gebeuren werd gecoördineerd door trainers. Ook was er een band en een sambagroep die het ritme van de warming-up en de training aangaf.

Als Guinness de recordpoging over drie weken heeft gecontroleerd krijgt de hockeyclub een oorkonde toegestuurd en een plekje in het Guiness Book of Records. Voor de Rijswijkse club was de poging in ieder geval geslaagd. 'Het was hartstikke druk en het weer zat giga mee!', aldus Van Hecke.