KNVB blij met optreden van omstanders bij voetbalwedstrijd Den Hoorn

S.V. Den Hoorn
S.V. Den Hoorn © ANP
DEN HOORN - De KNVB is blij met de omstanders bij de voetbalwedstrijd in Den Hoorn zaterdag die gezamelijk ingrepen toen een scheidsrechter werd bedreigd met een mes.
'Dit is verschrikkelijk, voor de voetballers en alle andere betrokken op het voetbalveld. Het had ook heel anders kunnen aflopen en daarom zijn we blij met het dappere en doortastende optreden van de toeschouwers. Als zoiets gebeurt, moet je gezamenlijk actie ondernemen en dat is hier gebeurd', zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. 'We zoeken uit of de man lid is van de KNVB om zo mogelijk ook tuchtrechtelijk te kunnen optreden.'
Tijdens een wedstrijd van de E-pupillen van SV Den Hoorn tegen Haaglandia uit Rijswijk viel een 39-jarige Hagenaar de scheidsrechter aan met een mes. De man was het niet eens met de beslissingen van de wedstrijdleider. De scheidsrechter kon het mes ontwijken maar kreeg daarna wel een klap tegen zijn hoofd van de belager. Toeschouwers wisten de man uiteindelijk te overmeesteren.

Zware sancties


De agressieve man zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Voetbalclub Haaglandia laat weten dat zware sancties zullen volgen voor de belager als blijkt dat hij een familielid is van een spelertje.