Mogelijk asbest in speeltuin Rijswijk: Deze week meer duidelijkheid

RIJSWIJK - De gemeente Rijswijk denkt deze week nog uitsluitsel te kunnen geven of het materiaal dat is gevonden bij een speeltuin in de Aletta Jacobsstraat asbest bevat of niet. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente aan Omroep West laten weten.
De gemeente maakte vorige week bekend dat bij graafwerkzaamheden bij de speeltuin asbestverdacht materiaal is gevonden. Dat materiaal wordt op dit moment onderzocht.

In de brief die de omwonenden hebben gekregen staat dat het niet waarschijnlijk is dat de kinderen in aanraking zijn geweest met het materiaal, maar honderd procent uitsluiten kan de gemeente het op dit moment ook niet. Wethouder Ronald van der Meij benadrukt dat het verdachte materiaal is aangetroffen aan de rand van het speelveld en niet in de speeltuin zelf.

Geen honderd procent zekerheid

Volgens de wethouder is het niet waarschijnlijk dat de kinderen ermee in aanraking zijn gekomen: 'Maar ik kan dat natuurlijk niet voor honderd procent zeker weten.'

De speeltuin is in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek gesloten. Ondanks dat er geen verdacht materiaal is gevonden in de speeltuin, wordt dit terrein uit voorzorg nat gehouden met sproeiers zodat eventuele asbeststukjes niet kunnen verwaaien.

Meer over dit onderwerp:
RIJSWIJK SPEELTUIN ASBEST
Deel dit artikel: