Pinpas van kapsalon Wassenaar uit vuilnis gevist en rekening geplunderd

WASSENAAR - De eigenaar van een kapsalon in Wassenaar ontdekt dat er 6000 euro van de bedrijfsrekening is verdwenen. Na onderzoek is duidelijk geworden dat een oude pinpas uit de vuilnisbak is gehaald.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 19 april. Meer zaken zijn
te vinden.
De kapsalon heeft een pinpas waarmee medewerkers de opbrengst bij de bank kunnen storten. Er kan geen geld mee worden opgenomen en de pas heeft een eenvoudige pincode. In november 2015 is de pas versleten. De eigenaar vraagt een nieuwe pas aan, vouwt de oude dubbel en gooit hem in de vuilnisbak bij hem thuis. Wat hij niet weet, is dat de pas later blijkbaar wordt gestolen.
In januari 2016 blijkt dat er 6000 euro is opgenomen met de pas die twee maanden eerder is weggegooid. Bovendien is de bestedingsruimte gewijzigd, zodat er geld kan worden opgenomen. En de man die er aan de Haagse Badhuiskade mee pint, beschikt over de juiste pincode. De pinner is niet zo goed te zien, maar wellicht herkent u hem aan zijn kleding. De politie wil graag weten wie het is, om er achter te komen hoe deze fraude is gelukt.

Herkent u de pinner?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem