Politie vindt tienduizenden euro's bij inval in woonwagenkamp Den Haag

DEN HAAG - De politie heeft bij diverse invallen in Den Haag en omgeving tienduizenden euro's en tientallen mobieltjes gevonden. De politie doorzocht in totaal 13 huizen en bedrijven, waaronder vijf woningen in het woonwagenkamp aan de Tom Mandersstraat in Den Haag. Ook aan het Prins Mauritsplein (Statenkwartier) en de Tweede de Carpentierstraat (Bezuidenhout) waren invallen.
De andere locaties zijn niet bekend. In het kamp in de Haagse wijk Wateringse Veld werd een 32-jarige Hagenaar aangehouden. In de Spaanse badplaats Torremolinos werd een 41-jarige man uit Den Haag opgepakt. Ze worden verdacht van het in- en uitvoeren van cocaine en witwassen.

Verborgen ruimtes in woonwagenkamp

De politie nam naast het geld en de mobiele telefoons ook een geldtelmachine, een sealapparaat en administratie in beslag. In het woonwagenkamp werden meerdere verborgen ruimtes ontdekt door speciale zoekteams van Defensie. Er werden geen drugs gevonden.
De politie is vorig jaar een onderzoek gestart naar de cocainehandelaren en het het witwassen van de opbrengst. Dinsdagochtend vroeg deed de politie de invallen.