Proefkonijnen gezocht: Hogeschool Leiden doet onderzoek naar hooikoorts

Hooikoorts
Hooikoorts
LEIDEN - Hogeschool Leiden start begin mei voor het derde jaar met een hooikoortsonderzoek. Hiervoor zijn de onderzoekers op zoek naar 75 mensen die al geruime tijd last hebben van hooikoorts en mee willen werken aan een onderzoek naar de werking van een natuurlijk geneesmiddel.
Hooikoorts is een aandoening waarbij patiënten een allergische reactie krijgen op het stuifmeel van bloemen en planten. Als het stuifmeel in contact komt met bijvoorbeeld de ogen, neus of huid geeft dat niesbuien of geirriteerde ogen.
Patiënten gebruiken vaak het middel antihistaminica om de allergisch reactie te onderdrukken. Uit ervaring en uit klinisch- en laboratoriumonderzoek blijkt dat deze natuurlijke geneesmiddelen de hooikoortsklachten kunnen verminderen. Er zijn bovendien aanwijzingen dat deze middelen het immuunsysteem positief en blijvend kunnen veranderen. Hierdoor bestaat de kans dat de hooikoortsklachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Maar om de effectiviteit van deze middelen vast te stellen is wetenschappelijk onderzoek nodig.

Meedoen?

Mensen die meedoen aan het onderzoek hebben al iets te winnen, namelijk minder of zelfs helemaal geen last meer hebben van hooikoortsklachten. Daarnaast verloot de Hogeschool een dinerbon onder alle deelnemers én aanbrengers.
Hooikoortspatiënten kunnen zich opgeven via de site van de Hogeschool Leiden