Toekomstige statushouders verpleeghuis De Lozerhof gaan 'koffie schenken en wandelen met ouderen'

Archief
Archief
DEN HAAG - De ongeveer dertig statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) die vanaf september verpleeghuis De Lozerhof in Den Haag betrekken, gaan daar ook werkzaamheden verrichten. Dat vertelt locatiemanager Wil van der Steen aan Omroep West.
'Het gaat dan om ondersteuning zoals huishoudbegeleiding, begeleiding bij activiteiten of wandelen met de ouderen', legt Van der Steen uit.
'We kijken uiteraard wel naar de ervaringen van de statushouders. In dit geval gaat het om mensen die een inburgeringscursus en taallessen volgen. Voor die groep is het een kleinere stap om te communiceren met de ouderen. Zo leren zij sneller Nederlands en worden de ouderen geholpen, een win-winsituatie dus.'

Aparte vleugel in verpleeghuis

De gemeente Den Haag maakte donderdag bekend dat verpleeghuis De Lozerhof één van de locaties is waar dit jaar statushouders worden opgevangen. Op deze locatie wonen veel dementerenden.
Zorgvastgoedeigenaar Saffier de Residentie stelt een aparte vleugel van het gebouw beschikbaar. Deze vleugel is eenvoudig te verbouwen tot woningen in verschillende grootten.
Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen