Mede-oprichter Parkpop en bekende Hagenaar John Tieleman (68) overleden

John Tieleman
John Tieleman © Facebook
DEN HAAG - In het bijzijn van zijn familie is deze week drummer, ondernemer en bekend Hagenaar John Tieleman overleden. Tieleman, mede-initiatiefnemer en later muziekprogrammeur van openluchtfestival Parkpop, is 68 jaar geworden. 'John was een knokker met een hoofdletter K', zegt vriend Jan Loman.
Tieleman was volgens vrienden en collega's 'een professional pur sang'.
, met wie Tieleman samen op Kijkduin de
organiseerde, ziet hem als een drijvende kracht in de Haagse muziekscene die 'met hart en ziel' leefde voor de muziek. Hij drumde zelf in de band Moefit.
Na zijn studie bedrijfseconomie was de Hagenaar van 1980 tot 1990 directeur van het AHC, het evenementenbureau in Den Haag en vanaf 1990 directeur van de Stichting Toerisme Den Haag, het huidige City Marketing Den Haag. Mede dankzij Tieleman groeiden onder meer Parkpop, de Haagse Paardendagen en de Haagse zomerfeesten uit tot succesvolle evenementen.

'Knokker met een hoofdletter K'

Ook organiseerde hij maandelijks concerten met lokale bands in De Uithof voor 'oudere jongeren', vertelt vriend Jan Loman. Hij werkte als projectmanager van Parkpop jarenlang samen met Tieleman. 'John was een knokker met een hoofdletter K. Voor de muziek en voor de festivals, waarvoor hij altijd weer sponsors en bands wist te trekken. En ik heb ontzettend veel met hem gelachen.'
Tieleman leed al enige tijd aan leukemie. Op 26 april zal hij worden gecremeerd in crematorium Ockenburgh in Den Haag.

Op Facebook heeft Martin Reitsma een overlijdensbericht geplaatst: