Delftse Janneke de Lange naar landelijke finale Kunstbende

DEN HAAG - Janneke de Lange uit Delft heeft zich geplaatst voor de finale van de Kunstbende, een wedstrijd waarin jonge kunstenaars in de leeftijdscategorie van 13 tot en met 18 jaar hun talent in uiteenlopende kunstdisciplines kunnen laten zien.
Voor haar deelname aan de Kunstbende pakte Janneke één van haar oude hobby's sinds lange tijd weer op: het ontwerpen en maken van kleding. Dit haalde haar naar eigen zeggen even uit haar comfortzone, maar mede dankzij de lovende woorden van de jury overweegt Janneke inmiddels om naar de Kunstacademie te gaan en zich hier als ontwerpster verder te ontwikkelen.

LEES OOK: Milou (8) staat straks op het podium bij Parkpop als beste singer/songwriter van Den Haag

Het Delftse ontwerptalent maakte een collectie van vijf regenjassen. Deze maakte zij van schoonmaakdoekjes en sponzen. Haar concept werd door de jury beoordeeld als 'origineel', 'verrassend' en 'gebruiksvriendelijk'.

Overige categorieën

Behalve de categorie 'fashion'- waarin Janneke won - werd er ook gestreden in de categorieën 'dans', 'DJ', 'expo', 'film', 'muziek', 'taal' en 'theater'. In deze categorieën zijn Afro Power (dans), S!rene (DJ), Marijn Brussel & Savannah Weiler (expo), Berry de Groot & Lennard van der Valk (film), Oliver Pesch (muziek), Aida Rizvic (taal) en Robin van der Haak (theater) als winnaars naar voren gekomen. Deze 8 winnaars zullen op 18 juni Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de Kunstbende in Utrecht.

OOK KAMPIOEN? GEEF JE OP!