Bouw grote parkeergarage bij Circustheater Den Haag gaat niet door

Circustheater Den Haag
Circustheater Den Haag | Foto ANP © ANP
DEN HAAG - De bouw van een grote parkeergarage onder het plein bij het Circustheater op Scheveningen gaat niet door. De bedoeling was dat er een garage met bijna 500 plekken onder het Circusplein zou komen.
Het ging
, maar de gemeente Den Haag steunde het. Dit omdat het ‘bijdraagt aan de verbetering van belangrijke voorzieningen’ en ‘daardoor ook aan de verdere ontwikkeling van het toeristisch product Scheveningen-bad,’ aldus het stadhuis destijds.
De bouwer, BAM, heeft echter voorlopig afgezien van de aanleg ervan, blijkt uit een brief die wethouder Boudewijn Revis (VVD) aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Uitgebreide procedure

De reden is dat het lang duurde voordat de benodigde vergunningen binnen waren. De garage ligt vlakbij een beschermd natuurgebied: Meijendel en Berkheide. Daarom moesten uitgebreide procedures worden gevolgd. Dat leidde er weer toe dat de garage niet kan worden aangelegd in de periode dat het deel van tramlijn 9 in dit stuk van de stad buiten gebruik is.
Die lijn wordt aangepast in verband met de komst van de nieuwe bredere Avenio-trams. En de omdat de garage deels onder de tramlijn zou komen, kan hij alleen worden gebouwd als de lijn hier niet rijdt. Dat is dit najaar.

Geen alternatief

Een alternatief kon niet worden gevonden, aldus de wethouder: ‘De afgelopen maanden heeft BAM Infra diverse mogelijkheden onderzocht om toch de garage te kunnen bouwen onder de rijdende lijn 9. Helaas hebben de onderzoeken nog niet geleid tot een passende oplossing en conserveert BAM Infra voor dit moment de planontwikkeling voor de bouw.’
De plannen voor de garage gaan niet helemaal de vriezer in, aldus Revis. ‘In de nabije toekomst zou het huidige plan mogelijk door een andere partij overgenomen kunnen worden aangezien er veel interesse bestaat voor het ontwikkelen van een parkeergelegenheid nabij het Circusplein.’