Asielzoekers komen geleidelijk naar Prins Willem Alexanderkazerne in Gouda

GOUDA - De vijfhonderd asielzoekers die Gouda opvangt, worden geleidelijk geplaatst in de Prins Willem Alexanderkazerne. Het gemeentebestuur en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zijn dat dinsdag overeengekomen.
De eerste asielzoekers komen in de tweede helft van volgend jaar naar de Prins Willem Alexanderkazerne. 'Gefaseerde instroom, een zeer uitgebreid pakket aan maatregelen ten behoeve van de leefbaarheid en veiligheid, dagbesteding, arbeidspool voor Gouwenaars, talentenscan en parkeerplaatsen voor de buurt, is een aantal van de afspraken die in de overeenkomst zijn vastgelegd. Het college is van mening dat met deze afspraken goede inpassing in de stad gerealiseerd kan worden', schrijft het gemeentebestuur van Gouda. De gemeenteraad bespreekt de overeenkomst op 9 en 11 mei.

LEES OOK: Gouda bespreekt met COA of 500 asielzoekers in één keer of geleidelijk naar azc komen

De gemeente Gouda maakte in september vorig jaar bekend dat op de plek waar eerder een mega-moskee zou worden gebouwd, een asielzoekerscentrum komt. In de Prins Willem Alexanderkazerne worden voor maximaal tien jaar vijfhonderd asielzoekers gehuisvest.

Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen
Deel dit artikel: