'Zo iemand mag nooit podium krijgen', vragen VNL over optreden omstreden imam in moskee Boskoop

BOSKOOP - Politieke partij VNL stelt vragen aan minister Ard van der Steur van Veiligheid naar aanleiding van het bezoek dat de omstreden imam Tarik Chadlioui afgelopen weekend bracht aan een moskee in Boskoop. De moskee hield een open dag naar aanleiding van een afgeronde verbouwing. De komst van Chadlioui werd niet vermeld op het officiƫle programma.
Chadlioui - ook bekend onder de naam 'Tarik Ibn Ali' - was betrokken bij Sharia4Belgium en hij wordt gelinkt aan jihadisten in Syrië en de gewelddadige Duitse organisaties Millatu Ibrahim en Dawa FFM. Uit foto's die Chadlioui op zijn Facebookpagina plaatste, is onder meer te zien dat hij in Boskoop spreekt voor een groep kinderen. Wat hij hen vertelde, is onbekend.

De Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren vinden dat geweldspredikers - 'zeker aan terreurorganisaties gelieerde predikers' - nooit een platform in Nederland mogen krijgen. Ze willen van Van der Steur weten of hij die mening deelt en of Chadlioui - samen met andere buitenlandse geweldspredikers - tot persona non grata verklaard kan worden.

Ar-Rahman-moskee sluiten

Bontes en Van Klaveren vragen zich af waarom tot op heden nog nooit een moskee in Nederland is gesloten nadat het bestuur een geweldsprediker had uitgenodigd. Ze willen van de minister weten of hij bereid is burgemeester Liesbeth Spies te verzoeken de Arrahman moskee te sluiten.

Spies liet bij mediapartner Studio Alphen weten dat ze pas wil reageren als de politie alle feiten op een rijtje heeft.
Deel dit artikel: