Moskeebestuur Boskoop kende omstreden reputatie imam

BOSKOOP - De Arrahman moskee in Boskoop kende de omstreden reputatie van imam Tarik Chadlioui, die afgelopen zaterdag in de moskee sprak. Dat zegt het moskeebestuur tegen Omroep West.
Het moskeebestuur wil niet zeggen waarom het Chadlioui, ook bekend als 'Tarik Ibn Ali', toch heeft uitgenodigd tijdens de open dag naar aanleiding van de heropening van het verbouwde gebedshuis. De moskee stelt 'binnenkort' in een persverklaring tekst en uitleg te geven.

Chadlioui was betrokken bij Sharia4Belgium en hij wordt gelinkt aan jihadisten in Syrië en de gewelddadige Duitse organisaties Millatu Ibrahim en Dawa FFM. De radicale prediker stond niet op het officiële programma, maar het moskeebestuur erkent dat hij zaterdag een toespraak heeft gehouden. Op foto's die Chadlioui op zijn Facebookpagina heeft geplaatst, is onder meer te zien hoe hij een groep kinderen toespreekt.

Burgemeester Spies

Burgemeester Liesbeth Spies was zaterdagochtend bij de openingsceremonie aanwezig, maar was al vertrokken toen Chadlioui aan zijn preek begon. Spies liet aan mediapartner Studio Alphen weten dat ze pas wil reageren als de politie alle feiten op een rijtje heeft.

VNL heeft Kamervragen gesteld over het bezoek van Chalioui aan de moskee in Boskoop. Tweede Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren vinden dat geweldspredikers - 'zeker aan terreurorganisaties gelieerde predikers' - nooit een platform in Nederland mogen krijgen.    

Deel dit artikel: