Voor einde van 2016 statushouders in voormalig SZW-gebouw in Den Haag

Vluchtelingen bij voormalig ministerie van SZW.
Vluchtelingen bij voormalig ministerie van SZW. © Daniel van Dam
DEN HAAG - De statushouderslocatie in het oude ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag kan dit jaar open. Een woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf vertelt donderdag aan het AD dat er een bod ligt voor het gebouw.
Het voormalig ministeriegebouw aan de Anna van Hannoverstraat was eerder al een opvangplaats voor vluchtelingen. Rondom die opvang ontstond eind vorig jaar protest. Vluchtelingen waren ontevreden over de voorzieningen. Een groep van dertig vluchtelingen
Het plan is nu om zo'n 350 statushouders in het oude kantoorpand onder te brengen. Als er tot 18 mei geen hoger bod wordt gedaan op het ministeriegebouw, dan kan de bieder aan de slag met de verbouwing. De eerste statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, kunnen dan eind dit jaar hun intrek nemen. Er moet minstens vijf jaar lang woonruimte voor statushouders beschikbaar zijn.

Overzicht opvanglocaties

Vorige week presenteerde de Haagse wethouder Joris Wijsmuller (HSP) een overzicht van de locaties waar vluchtelingen met een verblijfsvergunning kunnen wonen. De woningen liggen in acht Haagse wijken. Volgens de gemeente ligt Den Haag op koers om voldoende huisvesting te regelen voor de 2166 statushouders in de stad. Het is niet duidelijk welke partij het bod op het Haagse gebouw heeft gedaan.
Lees meer over vluchtelingen in Zuid-Holland in ons dossier: omroepwest.nl/dossiers/vluchtelingen