Leiderdorpse Christa zorgt voor veel ophef met #geen4meivoormij

LEIDERDORP - De Leiderdorpse Christa NoΓ«lla heeft zich de woede van duizenden mensen op haar hals gehaald met een bericht waarin zij aangeeft niet langer stil te staan bij de herdenking van oorlogsdoden op 4 mei.
Op de foto die op sociale media verscheen staat Christa met een bordje in haar handen met de tekst 'Geen 4 mei voor mij'. 'Ik heb altijd uit respect meegedaan aan de Dodenherdenking op 4 mei. Dit jaar heb ik besloten om er niet meer aan mee te doen', kondigt ze in het bericht op Facebook aan.

Dodenherdenking heeft volgens haar 'zijn waarde verloren door de hypocrisie van de samenleving'. 'Voor mij heeft 4 mei geen zin wanneer we het opkomende fascisme en moslimhaat in Nederland gewoon zijn gang laten gaan', aldus Christa.

'Fascisme bestrijden'

'Hoe kunnen wij het ermee eens zijn dat dit vreselijke verleden nooit meer mag gebeuren terwijl wij ondertussen bommen op Syrië gooien? Ik doe niet meer mee aan Dodenherdenking. Ik denk dat het een veel mooier signaal is als wij een betere toekomst kunnen achterlaten voor de jongere generatie door het hedendaags fascisme te bestrijden en door te dekoloniseren.'

Op sociale media krijgt Christa veel negatieve maar ook positieve reacties. Zowel #geen4meivoormij als #wel4meivoormij waren trending topic op Twitter. Het Facebookbericht is al ruim 2000 keer gedeeld.

De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Meer over dit onderwerp:
DODENHERDENKING FACEBOOK SOCIAL MEDIA OPHEF
Deel dit artikel: