Voetbal: Na de C1 en A1 nu ook de D2 van TAC'90 uit Den Haag kampioen

DEN HAAG - Voetbalclub TAC'90 uit Den Haag telt inmiddels drie jeugdteams die dit seizoen kampioen geworden zijn. Na de C1 en de A1 is nu ook de D2 kampioen geworden.
Het was een spannend seizoen voor de jongens uit de D2 van TAC'90. Als eerstejaars D'tjes speelden zij dit seizoen voor het eerst op een groot veld. Het team verloor één wedstrijd, drie wedstrijden eindigden met gelijk spel en de overige wedstrijden werden allemaal gewonnen.
Hierdoor bleef het kampioenschap tot aan de laatste wedstrijd onzeker voor de D2 van TAC'90. Ook SV Die Haghe kon de competitie namelijk nog winnen. Pas na de laatste wedstrijd werd duidelijk dat de spelers van TAC'90 met twee punten boven hun grote concurrent eindigden, waarmee het kampioenschap van de eerstejaars D'tjes van TAC'90 door niemand meer ontnomen kon worden.

Trainers Manuel Pengel en Virin Mewa zijn hartstikke trots op de prestatie van hun team. Aan het begin van dit seizoen stelden zij zichzelf het doel om de D2 in de top 3 van de competitie te laten eindigen. Dit doel is met het kampioenschap ruimschoots bereikt. Volgens Manuel komt dit vooral doordat de spelers zo goed op elkaar ingespeeld zijn. Daarbij spreekt hij ook zijn lof uit over de ouders van de spelers. Zij waren zeer betrokken en bovendien goed vertegenwoordigd bij elke wedstrijd, wat de spelers volgens Manuel elke wedstrijd weer een boost gaf.
Ook kampioen? Geef je op!