PVV Den Haag stelt vragen over komst Pakistaanse imams

DEN HAAG - De PVV in de Haagse gemeenteraad maakt zich zorgen over de komst van drie Pakistaanse imams naar de stad. Het drietal is uitgenodigd door de Noeroel Islammoskee voor een bijeenkomst op 16 mei. Volgens de PVV gaat het om 'terroristenverheerlijkers'.
De mannen om wie het gaat zouden openlijk sympathiseren met Mumtaz Qadri. Hij schoot in 2011 de oud-gouverneur van de Pakistaanse provincie Punjab dood omdat die zich kritisch had uitgelaten over de Pakistaanse blasfemiewetten. Qadri werd daarvoor ter dood veroordeeld en is eerder dit jaar geëxecuteerd, maar veel Pakistanen zien hem als een held.

Volgens de PVV vallen de gasten van de Noeroel Islammoskee daar ook onder. Twee van de drie mannen brengen op hun Facebookpagina een ode aan de moordenaar. Het is volgens de PVV al de derde keer in twee maanden dat er aanhangers van Qadri worden uitgenodigd door de moskee. De fractie wil van het college van burgemeester en wethouders weten wat het daarvan vindt, en waarom er niks tegen de komst van de imams wordt gedaan.

'Ook Haagse imam sympathiseert'

De PVV zegt ook dat de imam van de moskee zelf sympathiseert met Qadri. Daarom wil de partij weten of het college van plan is de moskee te sluiten als blijkt dat er inderdaad sprake is van 'terrorismeverheerlijking'.

Bij de moskee was vanmiddag niemand bereikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel: