Instellingen

Trouwen tussen de schappen in de Albert Heijn: dit stel uit Den Haag wilde niets liever

© Omroep West
© Omroep West

DEN HAAG - Trouwen in een supermarkt: de meeste stellen moeten er niet aan denken, maar Eddy en Sabine Korsel wilden niets liever dan trouwen in hun Albert Heijn om de hoek. Het Haagse liefdeskoppel heeft zo’n bijzondere band met medewerkers van de supermarkt aan de Steijnlaan in Den Haag, dat ze er elkaar maandagavond het jawoord gaven.

Toen Eddy pas geleden ernstig ziek was, kreeg het stel de nodige steun van de medewerkers van de supermarkt. 'Toen we stonden af te rekenen kreeg ik een bos bloemen en een doos bonbons met een kaart waarin sterkte en beterschap werd gewenst. Ik stond perplex en we wisten niet wat we moesten zeggen', aldus Eddy.

De twee hadden inmiddels plannen om te gaan trouwen en wilden hun bruiloft het liefst op een unieke manier vieren. De manager van de Albert Heijn stelde uiteindelijk voor om in de supermarkt een huwelijksfeest te geven. 'In eerste instantie dacht ik: dat meen je niet. Maar uiteindelijk hebben we toestemming gekregen. Heel bijzonder. Ik heb veel meegemaakt, veel supermarkten gezien, maar een supermarkt als deze is er niet. We mochten hier ook op rekening winkelen', zegt Eddy.

Zelfgemaakte jurk

Bruid Sabine had nooit gedacht zelf ooit te gaan trouwen. 'Ik ben drie jaar bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb zelf mijn jurk gemaakt.' De twee zijn maandagmiddag al voor de wet getrouwd op het gemeentehuis, omdat officieel trouwen in een Albert Heijn niet is toegestaan.