West Wekker! Trouwen in de Albert Heijn en North Sea Regatta start op Scheveningen

© Omroep West
DEN HAAG - Goedemorgen! Heb je alvast een lekker bakje koffie gezet? Deze 5 berichten moet je hebben gelezen zodat je deze dinsdag goed kan beginnen.
1.

Trouwen in een supermarkt. De meeste stellen moeten er niet aan denken, maar Eddy en Sabine Korsel wilden niets liever dan trouwen in hun Albert Heijn om de hoek. Het Haagse liefdeskoppel heeft zo’n bijzondere band met medewerkers van de supermarkt aan de Steijnlaan, dat ze er elkaar maandagavond daar het jawoord gaven.
2. Dinsdagavond start de North Sea Regatta met de vuurschepenrace uit haven Scheveningen
De 71ste editie van de vuurschepenrace gaat vanavond van start vanuit de haven op Scheveningen, 41 zeilboten varen dit jaar mee in de wedstrijd naar het Engelse Harwich. De vuurschepenrace ontstond na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog. De naam verwijst naar de rode vuurschepen die op zee lagen om met licht het parcours voor de zeilers aan te geven.
3. Agenten pakken man in Haastrecht met openstaande boetes van bijna 8.500 euro
Ai! De politie heeft een man te pakken gekregen die nog een flink boetebedrag had open staan. In totaal moest hij nog 8.465 euro betalen.
4. Kleuters laten zieke knuffeldieren oplappen in het LUMC
Kleuters tussen de 4 en 6 jaar oud kunnen zich ook dit jaar weer melden met hun 'zieke' knuffeldieren in het Leidse LUMC. Het ziekenhuis onderzoekt en behandelt de knuffels van de kinderen. Dit wordt gedaan om kinderen op een speelse wijze kennis te laten maken met de gezondheidszorg.
5. Politie pakt hardleerse automobilist: voor vierde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs
Haagse agenten van politiebureau Hoefkade hebben een wel heel hardleerse automobilist in de kraag gevat. Een bestuurder werd voor de vierde keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs.
Het weer
Vandaag krijgen we perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind waait matig en de temperatuur komt uit op zo'n 12 graden. En er is goed nieuws: vanaf morgen gaat de temperatuur in de lift. In het weekend wordt het meer dan 20 graden.
Vanavond op TV West
Elke dinsdag is het tijd om misdrijven op te lossen met Kirsten van Dissel. In het opsporingsprogramma Team West vraagt de politie-eenheid Den Haag hulp bij het oplossen van misdrijven. In Team West is er vanavond onder andere aandacht voor de volgende zaken:
- We tonen beelden van een man die afrekent met een in Rijswijk gestolen pinpas.
- We behandelen de zaak van een 91-jarige vrouw die in haar huis in de De Savornin Lohmanlaan in Den Haag het slachtoffer wordt van een babbeltruc. De dader wordt gewelddadig en eist haar pincode.
Team West is vanaf 17.00 uur elk uur te zien op TV West.