Generale voor 'plastic soup surfer' Merijn Tinga uit Leiden

LEIDEN - Merijn Tinga uit Leiden, beter bekend als ‘de plastic soup surfer’, wil de eerste zijn die de Noordzee oversteekt op een ‘vliegend’ kiteboard gemaakt van plastic. Bovendien wil hij een recordpoging doen voor de oversteek. De vuurschepenrace gebruikt hij als generale repetitie en is tevens de start van zijn ‘message a bottle’ campagne.
Tinga bouwde in 2014 al een surfboard van plastic afval dat hij op het strand vond. Hiermee kitesurfte hij langs de kust van België naar Duitsland. Nu wil hij in augustus de eerste zijn die de Noordzee oversteekt op een ‘draagvleugel kiteboard’, een board die boven het water vliegt. Daarnaast wil hij ook nog een het record verbreken (5.36 min.) van deze oversteek (Scheveningen – Lowestoft) met een kite.

Deze oversteek is onderdeel van zijn campagne: message a bottle, waarin hij oproept om geen wegwerp waterflesjes meer te gebruiken. Zijn campagne start tijdens de start van de vuurschepenrace.

LEES OOK: 71ste editie Vuurschepenrace van start vanuit haven Scheveningen

De leidenaar wil de oversteek doen op een draagvleugel kiteboard in de vorm van een Pet fles, gemaakt van plastic. Dit is mogelijk dankzij de innovatie op kitesurfgebied die het mogelijk maakt dat het stavlak boven het water zweeft waardoor het board de vorm van een PET fles kan krijgen.
Deel dit artikel: