Goudse bankmedewerker in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar cel voor wapenhandel

GOUDA - Voormalig Rabobank-medewerker Koen B. uit Gouda moet vier jaar de gevangenis in voor illegale wapenhandel en het voorbereiden van een kluiskraak bij de bank in Capelle aan den IJssel waar hij werkte. Dat heeft de rechter deze week in hoger beroep bepaald.
De Gouwenaar werd in oktober 2011
. Koen B. had zaken gedaan met een undercoverjournalist van het team van De Vries. De journalist had al meerdere wapens kunnen kopen, waaronder een machinegeweer, riotguns en handvuurwapens.
Tijdens zijn arrestatie had B. verschillende wapens in zijn kofferbak liggen. Bij hem thuis en bij een medeverdachte vond de politie een grote hoeveelheid vuurwapens met munitie. Verder fabriceerde de Gouwenaar in zijn eigen huis 'dumdum-patronen'. Deze kogels kunnen voor grote schade zorgen in een menselijk lichaam.

Eerder ook vier jaar cel

De man werd in 2013 door de rechtbank ook al veroordeeld tot vier jaar cel, maar hij ging in hoger beroep. Zijn advocaat laat weten dat zijn cliënt nu overweegt om in cassatie te gaan. 'Hij is op vrije voeten en heeft de afgelopen jaren zijn leven weer op de rails gezet', zegt hij. 'En hij werkt fulltime en doet aan vrijwilligerswerk.'