Doodzieke vrouw vervult laatste wens met bezoek aan Scheveningen

DEN HAAG - De bijna 86-jarige Annie Slok had een laatste wens: nog één keer de zee zien. Vrijdagochtend werd de longpatiënte verrast door haar dochters. In een speciale ambulance is ze meegenomen naar Scheveningen. 'Dit is geweldig.'
'Je kunt de boten mooi zien, en de meeuwen. Ik heb de dag van m'n leven', aldus de doodzieke vrouw. Haar wens werd mogelijk gemaakt door vrijwilligers van de Veluwse Wens Ambulance. 'Ik stuurde ze zondag een mailtje en binnen een paar dagen was het geregeld', vertelt dochter Cora Blankestijn.
Slechts één keer eerder bracht ze een bezoek aan Scheveningen. 'Dat was toen de kinderen nog klein waren.' Ook is de Veenendaalse nog een paar keer aan het strand in Zeeland geweest. 'Ik vind de zee gewoon heel mooi om te zien. Het is mooie natuur'.

Koffie met gebak

Op een brancard werd de hoogbejaarde dame over de Scheveningse boulevard gereden. Bij strandtent De Waterreus kregen de familie en ambulancebroeders koffie met gebak.

'We dachten dat ze zou sterven'


De dochters wilden hun moeder al eerder verrassen, maar daar was geen tijd voor. 'Vorig jaar dachten we dat ze zou sterven. Ze lag in een hospice en mocht daar maximaal drie maanden blijven. Maar ze leefde nog, dus moest ze verhuizen', aldus Blankestijn. De vrouw heeft de chronische longziekte COPD, en daarnaast suikerziekte en hartfalen.

Allerlaatste bezoek


Hoe mooi ze het ook vond, ze weet zeker dat dit écht haar allerlaatste bezoek aan het strand was: 'Ik ben er nu weer een keer geweest, en nu is het genoeg geweest. Nu weet ik het wel weer'.