Jaap Verduijn opent veehouderij voor publiek

AARLANDERVEEN - In heel Nederland stellen 64 melkveehouders rond Hemelvaart en Pinksteren hun boerderij open voor het publiek. Zo ook het boerenbedrijf van de familie Verduijn bij Aarlanderveen. Belangstellenden konden hier vrijdag een kijkje nemen.
'Met de melkrobot heb ik een topattractie', vertelt veehouder Jaap Verduijn. 'Mensen vragen me hoe het mogelijk is dat de techniek zo ver is ontwikkeld en dat de koeien zo slim zijn om zelf naar de robot te lopen om zich te laten melken.' Natuurlijk konden de bezoekers de koeien, kalveren en geiten zien. Veel koeien kwamen naar de stal om te eten en zich te laten melken. De rest bleef ver in het weiland.

LEES OOK: Brandweer redt koe uit prikkeldraad en water in Sassenheim

Verder was er op het erf veel te doen voor kinderen: spelletjes en sporten. Ook konden zij oefenen met het handmelken op een nepkoe. De Open Boerendag bij Aarlanderveen trok dit jaar zo'n achthonderd bezoekers. 'Een stuk minder dan vorig jaar, toen er nog 2400 mensen kwamen', zegt Verduijn. 'Misschien was het vandaag té warm. Verder is Tweede Pinksterdag populairder dan de dag na Hemelvaart'.
Deel dit artikel: