Bloemenbranche positief over verkoop Moederdag

Het ultieme moederdagcadeau: rozen
Het ultieme moederdagcadeau: rozen © Omroep West
RIJNSBURG - De bloemenhandel is 'positief gestemd' over de verkopen voor Moederdag. Branchevereniging VGB kan echter geen overkoepelende verkoopprognose voor Moederdag geven.
VGB-directeur Robert Roodenburg rekent er wel op dat tuincentra door het mooie weer dit weekend drukker bezocht worden. Daarbij is het door Hemelvaartsdag een relatief lang weekend. Ook dat is positief voor de bloemenverkoop, aldus de branchevoorman. Moederdag is voor bloemisten traditioneel de drukste dag in het jaar. Daarom was het voor de handel wel lastig dat bloemenveiling Royal FloraHolland met Hemelvaart gesloten was. Volgens Roodenburg merkt de consument daar evenwel niks van.

Rozen en parfum favoriet

Het aantal mensen dat iets aan Moederdag doet, is al jaren redelijk stabiel. Een enquête van onderzoeksbureau Q&A onder ruim 1200 consumenten wijst uit dat zondag opnieuw iets meer dan zes op de tien Nederlanders hun moeder in het zonnetje willen zetten. De verwachte gemiddelde besteding zou wel iets hoger liggen dan een jaar terug.Een andere peiling, van onderzoeksbureau Ipsos, laat zien dat bloemen nog altijd het meest populaire cadeautje zijn waarmee mensen hun moeder willen verrassen. Rozen zijn daarbij favoriet. Ook parfum en chocola worden vaak gegeven.