Westlandse bandenprikker aangehouden

'S-GRAVENZANDE - De Westlandse bandenprikker is opgepakt. Dat laat de politie weten aan Omroep West. Vrijdagavond is een 19-jarige man uit 's-Gravenzande aangehouden.
Sinds september zijn in het Westland bijna 300 banden lekgeprikt. Lange tijd leek 'de bandenprikker' ongrijpbaar, omdat hij steeds op verschillende locaties en in het duister van de nacht opereerde. Twaalf keer werd het Westland wakker met opnieuw een reeks lekgeprikte banden, afgelopen donderdag voor het laatst. Toen waren in Monster 50 banden lek. Maar ook in Naaldwijk, Wateringen en 's-Gravenzande werden banden vernield.

LEES OOK: Getroffen automobilisten in Monster bloedlink na lekgeprikte banden: 'Ze mogen hem gerust opknopen'

Van de laatste prikactie van 'Slash', zoals de bandenprikker zichzelf noemt, werden opnamen gemaakt. Meerdere buurtbewoners leverden beelden in van bewakingscamera's. Daarop was een persoon te zien die mogelijk verantwoordelijk is voor het vernielen van de autobanden.

Aanhouding

De afgelopen maanden werden al aangiften, getuigenverklaringen en andere informatie verzameld. De recherche maakte een namenlijst met mogelijke verdachten. Onder meer de nu aangehouden verdachte kreeg 'hoge prioriteit'.

LEES OOK: 300 banden lekgeprikt: de bandenprikker tot nu toe

Volgens de politie was er vrijdagavond genoeg informatie beschikbaar om de man uit 's-Gravenzande op te pakken als zijnde de bandenprikker. Hij zit nog vast. Zijn huis is doorzocht en er zijn meerdere spullen in beslag genomen.

LEES OOK: Advocaat: 'Bandenprikker krijgt zeker celstraf'
Meer over dit onderwerp:
BANDENPRIKKER WESTLAND 'S-GRAVENZANDE
Deel dit artikel: