Kleuters met beer naar Teddy Bear Hospital in LUMC

LEIDEN - Zo'n duizend kleuters zijn deze week in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) om hun knuffelbeest te laten nakijken. Tijdens deze dagen doet het Leidse ziekenhuis namelijk dienst als Teddy Bear Hospital, een evenement dat is georganiseerd door de non-profit organisatie IFMSA-Leiden.
Veel kinderen zijn bang voor het ziekenhuis. Die rare instrumenten, witte jassen en dokters kunnen intimiderend zijn. Om die angst weg te nemen, wordt elk jaar het Teddy Bear Hospital georganiseerd. Het doel is kleuters van 4 tot en met 7 jaar uit de omgeving van Leiden en Oegstgeest op een leuke manier te laten kennismaken met de medische wereld.  
De kinderen en hun ouders gaan aan de slag als doktersassistenten, geneeskundestudenten nemen de taak van 'berendokters' op zich. De kleuters hijsen zich voor de gelegenheid in echte witte jassen, inclusief handschoenen, mondkapjes en een chirurgenmutsen. Met de berendokters proberen ze uit te pluizen wat er mis is met hun knuffels. Daarna maken ze de knuffeldieren beter.  

Studenten

Voor het project zijn zo'n 1.500 medische en verpleegkundestudenten benaderd. Uiteindelijk doet een groep van 250 studenten mee aan het project. Dat is een flinke toename in vergelijking met vorig jaar, toen 100 studenten meededen aan het Teddy Bear Hospital.