Medewerker Huis ter Duin Noordwijk bestal hoteleigenaren

Drukte bij Hotel Huis ter Duin.
Drukte bij Hotel Huis ter Duin.
NOORDWIJK - De eigenaren van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk zijn de afgelopen jaren bestolen door een inmiddels ontslagen oud-medewerker. Dat bevestigt een woordvoerder van het hotel tegenover Omroep West. Om wie het gaat en wat hij gestolen heeft wil het hotel niet kwijt.
Volgens De Telegraaf zijn ook gasten van het prestigieuze Grand Hotel de afgelopen jaren voor vele honderdduizenden euro’s bestolen door de persoonlijk assistent van de hoteleigenaar. Het zou gaan om de butler, Marcel J. uit Noordwijk. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat het gaat om een 42-jarige inwoner van de badplaats, maar kan verdere details niet geven.
Hij zou juwelen geroofd hebben van logerende vrienden en kennissen van de familie Noorlander - eigenaar van het hotelcomplex - en ook diverse kostbare sieraden van de hotelfamilie zelf. De woordvoerder van het hotel benadrukt dat er geen gasten van het hotel gedupeerd zijn en dat verder geen nadere informatie wordt gegeven over de zaak om 'het strafrechtelijk onderzoek niet te schaden'.
De inmiddels ex-medewerker kreeg de halskettingen en armbanden in handen om ze bijvoorbeeld in de kluis van het hotel te laten opbergen of ze te laten reinigen bij een juwelier. Vervolgens zou hij de diamanten en robijnen in de sieraden in Antwerpen hebben laten vervangen door nepdiamanten en -robijnen, om de echte losse stenen vervolgens te verkopen. De opbrengst stopte hij volgens De Telegraaf in zijn eigen zak.

Betrapt door juwelier

De butler zou tegen de lamp zijn gelopen toen hij kort geleden een zeer exclusief collier te koop aanbood bij een Amsterdamse juwelierswinkel. De juwelier herkende de halsketting. Die had hij namelijk zelf verkocht aan een vermogende klant. De juwelier rook onraad, nam contact op met die klant. Die vertelde dat hij de bewuste halsketting helemaal niet wilde verkopen, maar in bewaring had gegeven bij J.