'Strandboulevard Scheveningen is hangjeugd beu'

Archief
Archief © ANP
DEN HAAG - Scheveningse strandtentondernemers willen dat wordt opgetreden tegen overlastgevende hangjongeren op de boulevard. De jongeren scheuren volgens De Telegraaf tijdens zonnige dagen met scootertjes roekeloos de fietspaden over, vallen meisjes lastig, parkeren auto’s asociaal waarna de volumeknop van de radio omhoog gaat en ze urenlang ’chillen’ en waterpijp roken.
De jongeren, die soms in extreem dure auto’s rijden, laten zich volgens De Telegraaf niet op hun gedrag aanspreken zonder agressief of dreigend te worden. Vooral het eind van de boulevard zou hiermee te kampen hebben. Parkeerwachters zouden de jongeren niet durven aanspreken.


Voorzitter André Triep van de Vereniging van Strandexploitanten zegt in de krant 'snel in overleg te gaan met de politie'. Groep De Mos laat weten via de stadsdeelcommissie Scheveningen gehoord te hebben dat er ook drugs gedeald wordt. Fractievoorzitter Richard de Mos benadrukt dat het 'niet zo kan zijn dat een groepje respectloze hangjongeren met hun hufterige gedrag het imago van de badplaats weet te vergriepen'.