Taekwondo: Monica Wink uit Leiden is Nederlands Kampioen

LEIDEN - Monica Wink uit Leiden is in de gewichtscategorie -73 KG Nederlands Kampioen Taekwondo geworden. Hiermee haalde zij voor het eerst sinds jaren weer een landelijke Taekwondotitel naar Leiden.
In haar strijd om het Nederlands Kampioenschap wist Wink tijdens de eerste twee partijen Kelly Roethof uit Enschede en Rachel Poortman uit Almelo achter zich te laten. Vervolgens wist de Leidse in de finale ook Mandy Vermeer - eveneens uit Almelo afkomstig - te verslaan, waarmee de Nederlandse titel niet meer van Wink kon worden afgenomen.
Taekwondo Vereniging Leiden laat via de website weten trots te zijn op de prestatie van Wink. Het Taekwondo-talent traint al sinds de kindergroep bij deze vereniging. Daarbij geeft zij ook les aan zowel jeugd als senioren.

'Ze stak er echt bovenuit'

Gerard van den Berg - die Wink samen met Steven Ouwehand traint - steunde Wink tijdens haar strijd om de Nederlandse titel. 'Tijdens de eerste twee partijen stak ze er echt bovenuit, deze won zij met duidelijk verschil. Tijdens de finale kostte het haar meer moeite, maar na twee hoofdtreffers wist ze de titel binnen te halen', aldus de trotse trainer.
Ook kampioen? Geef je op!