15-jarige hardloper beroofd van telefoon op Rijswijkse Landingslaan in Den Haag

DEN HAAG - Tijdens een rondje hardlopen wordt een 15-jarige jongen lastig gevallen door drie mannen die een stuk ouder zijn. Ze mishandelen hem en beroven hem van zijn telefoon.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 17 mei. Meer zaken zijn
te vinden.
De jongen loopt op zaterdag 30 april rond 22.35 uur over de Rijswijkse Landingslaan in de Haagse wijk Ypenburg. Zijn telefoon zit in een zakje op zijn arm en hij luistert naar muziek. Bij de tramhalte aan de Anthony Fokkersingel ziet hij drie mannen zitten, maar daar besteed hij geen aandacht aan.
Maar de drie komen achter hem aan, roepen hem en de jongen stopt met lopen. Ze spreken hem aan en stellen hem allerlei vragen. Als ze vervolgens aan zijn telefoon gaan zitten, voelt het slachtoffer zich niet meer op zijn gemak en hij wil weg. Maar dan wordt hij beetgepakt, naar de grond getrokken en hij krijgt een schop tegen zijn hoofd. Ook zijn telefoon wordt afgepakt en dan gaan de drie er vandoor.

Signalementen straatrovers

Dader 1 is donker getint, 25 tot 30 jaar oud, 1.65 meter lang en hij heeft een gezet postuur. Opvallend is dat hij onder zijn één van zijn ogen een tatoeage van een traantje heeft. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas en een zwarte pet met een wit logo van Nike.
De tweede man is licht getint, ook 25 tot 30 jaar oud en opvallend lang, zo’n 1.90 meter. Hij is mager, had een beetje baardgroei en droeg een fel blauw trainingspak van voetbalclub Chelsea met daar overheen een zwarte bodywarmer. En hij had een beige kleurig Gucci petje op. Van de derde is alleen bekend dat ook hij licht getint is, 25 tot 30 jaar en 1.80 meter lang. Hij heeft zwart haar.

Getuigen

De politie is op zoek naar mensen die de mannen herkennen aan de hand van de signalementen. Mogelijk herkent u ze in combinatie met elkaar of ziet u ze vaker rondhangen in de wijk. Ook mensen die de straatroof hebben gezien, worden gevraagd zich te melden.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem