15-jarige dochter roeit 100 kilometer voor moeder met MS

VOORSCHOTEN - De 15-jarige Marlon Brouwer uit Voorschoten heeft woensdag bijna 7.000 euro ingezameld voor onderzoek naar de auto-immuunziekte Multiple Sclerose. Ze moest er wel wat voor doen: 100 kilometer roeien.
Voor de inzamelingsactie roeide Marlon met de Ringvaart Regatta van Leiderdorp via Haarlem naar Delft. Ze was met haar 15 jaar de jongste deelnemer en had voor deze race nooit verder dan 60 kilometer geroeid. Een dag later moet ze dus nog bijkomen van de buitengewone inspanning.

LEES OOK: Hagenaar luidt noodklok op Facebook: Help MS-patiënt Freek (55) aan nieuwe kleren

'Sommige momenten zakte ik echt in. Dan vroeg ik mij af: waarom doe ik dit? Waarom?!' zegt ze een dag later. 'Maar dan stonden er mensen langs de kant die schreeuwden mij er doorheen. Dan riepen ze: Je kan het! Het is nu of nooit!'

Progressieve vorm

Een gedachte hield haar op de been. Miranda Brouwer, de moeder van Marlon, kwam er zeven jaar geleden achter dat ze Multiple Sclerose heeft. Omdat zij de progressieve vorm heeft, gaat het steeds iets minder goed met haar gezondheid. En medicatie is er nog niet. Vandaar dus dat onderzoek hard nodig is.

Maar voor onderzoek is geld nodig. Met het roeien heeft ze in ieder geval 7.000 euro ingezameld voor Stichting MS Research. En dat wordt waarschijnlijk nog wel meer. Marlon: 'Er zijn mensen die betalen per geroeide kilometer. Die dachten dat ik het niet zou redden.' En ze heeft de smaak te pakken, want volgend jaar gaat ze opnieuw roeien voor het goede doel.
Meer over dit onderwerp:
RINGVAART REGATTA ROEIEN MS GOEDE DOELEN
Deel dit artikel: