Den Haag trekt steeds meer toeristen; grootste groei ten opzichte van andere grote steden

DEN HAAG - Het gaat goed met het toerisme in Den Haag. In 2015 groeide het aantal overnachtingen in de stad met 7,7 procent. Met name het aantal overnachtingen vanuit het buitenland groeide sterk. Daarmee laat de stad de grootste stijging zien van de drie grootste steden van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS.
Amsterdam had een toeristische groei van 2,9%. Rotterdam groeide met 6,1%. In Den Haag waren er in 2015 bijna 1,5 miljoen overnachtingen. Dit leverde de stad minimaal 350 miljoen euro aan bestedingen op.

De groei in Den Haag  is met name te danken aan meer buitenlanders (+12%) die langer overnachten (+18,8 %). De Nederlandse overnachtingen blijven achter (-3,2%). Duitsland blijft het belangrijkste land waar toeristen vandaan komen. 121.000 Duitsers bezochten in 2015 Den Haag. Ook het aantal Chinese bezoekers is toegenomen. Er kwamen ruim 8.000 toeristen naar de hofstad. Dat is 60 procent meer dan het jaar ervoor.LEES OOK: Toerist in Zuid-Holland? Reis van Keukenhof via Archeon naar Scheveningen met één ticket


Grote iconen
De reden waarom toeristen Den Haag kiezen heeft volgens Den Haag Marketing te maken met de grote iconen die in de stad te vinden zijn, zoals de vernieuwde Pier en het strand, het Vredespaleis, Mauritshuis, Paleis Noordeinde en Madurodam.

Meer over dit onderwerp:
TOERISME DEN HAAG GROEI CBS
Deel dit artikel: