IN BEELD: Beatband Q65 en fans halen warme herinneringen op in Den Haag

DEN HAAG - Precies 50 jaar geleden verscheen de klassieker 'The Life I Live' van de Haagse Beatband Q65. En dus is er een geveltekst met het refrein van het nummer onthuld aan de Loevesteinlaan in Den Haag. De originele leden van de Q waren zaterdag naar het Almeloplein gekomen om samen met de fans een mooie Q65 dag te beleven.
was het tweede nummer van de beatband en stond op hun debuutalbum Revolution uit 1966. De fans hebben goede herinneringen aan Q65. 'Ik ben met Q65 opgegroeid, 'de Kjoe' is voor mij net zoiets als de Rolling Stones maar dan Haags', zegt een trotse bezitter van een oude Puch. 'Je ziet dat Q65 nog enorm leeft in Den Haag en dat is fantastisch om te zien', vertelt beeldend kunstenaar Henk Augustijn die de dag samen met Charles Crown organiseerde.
Ondanks het buiige weer zijn er zeker 250 mensen naar het evenement op het Almeloplein gekomen. De dag werd afgesloten met een ereronde met de overgebleven bandleden in een roze cadillac. Daar achteraan reed een sliert van fans op Puchjes. 'Daar doe je het voor', glundert gitarist van het eerste uur Joop Roelofs. 'En die paar regenspettertjes neem ik op de koop toe.'