Katwijk was veel beter dan HHC Hardenberg maar vergooit topklassetitel door verlies in eigen huis

KATWIJK - Een kater bij de spelers en technische staf van Katwijk. Ook al was de eerste prijs al binnen, namelijk promotie afdwingen naar de Tweede Divisie, hebben ze er bij Katwijk flink de pest over in dat op de allerlaatste speeldag het kampioenschap in de zaterdagtopklasse is ontglipt.
'We maken een fantastisch seizoen mee. Maar als je zo ver komt, wil je het seizoen toch anders afsluiten. Er was maar één ploeg die voetbalde. Maar je moet hem wel in het net schieten', blikt Katwijk-trainer Dick Schreuder terug.
Katwijk verloor met 0-1 van HHC Hardenberg. Excelsior Maassluis versloeg op zijn beurt Spakenburg met 0-1. Katwijk had voor aanvang van de laatste speelronde één punt voorsprong op Maassluis en twee punten voorsprong op Hardenberg. Alle drie de ploegen maakten kans op de titel.
'Ik heb tot het laatst het gevoel gehad, zeker omdat zij met tien man kwamen te staan, dat die bal nog wel een keer goed zou vallen. Maar dat viel die niet. Ik heb het geloof gehad. Die film zal ik vanavond nog wel een paar keer terug zien', besluit Schreuder.
Scoreverloop Katwijk - HHC Hardenberg 0-1 (0-1): 0-1 Mark Veldmate.