West Wekker: Julianabrug in Alphen opnieuw geplaatst en vierde dag van het eindexamen

Het brugdek van de Julianabrug in Alphen wordt woensdag geplaatst.
Het brugdek van de Julianabrug in Alphen wordt woensdag geplaatst. © John van der Tol
REGIO - Goedemorgen! Een spannende dag voor mensen in Alphen aan den Rijn. Daar wordt vandaag het wegdek van de Koningin Julianabrug geplaatst. Ook eindexamenleerlingen wacht - opnieuw - een spannende dag: de vierde dag van de examens is aangebroken.
1.

Voor de tweede keer wordt vandaag geprobeerd het wegdek van de Koningin Julianabrug te plaatsen. Vorige zomer ging het mis toen tijdens het inhijsen twee bouwkranen en het wegdek omvielen. Het inhijsen is
via omroepwest.nl.
2. Dag 4 van het eindexamen
Middelbare scholieren beginnen vandaag aan dag 4 van de eindexamens. Wil je weten hoe het hen vergaat? Volg een aantal van hen via een vlog.

3. Eerste paal nieuw gemeentehuis Westland de grond in

Na jaren vergaderen gaat vandaag de eerste paal van het nieuwe Westlandse gemeentehuis de grond in. In de Verdilaan en aan de Tiendweg moeten in 2017 de nieuwe locaties van het gemeentehuis verrijzen. De architecten hebben zich laten inspireren door de kassenbouw.
4. Kraaien vallen fietsers aan in Koningin Wilhelminalaan in Voorburg
Kraaien die mensen aanvallen. Het doet denken aan een scene uit de film The Birds van Alfred Hitchcock. Sinds vorige week zijn meerdere mensen in de Koningin Wilhelminalaan in Voorburg slachtoffer geworden van de zwarte vogels.
5. Mogelijk geen geboortes prinsen en prinsessen meer in Bronovo in Den Haag
De kans is groot dat koninklijke baby's in de toekomst niet meer ter wereld komen in MCH Bronovo in Den Haag. De afdeling geboortezorg verdwijnt mogelijk uit het Bronovo. De ziekenhuizen kijken of de afdeling verplaatst kan worden naar MCH Westeinde in het centrum van de stad.
Weer: De bewolking neemt verder toe en later op de dag is er kans op een regen- of onweersbui. Het wordt zo'n 17 graden.

Vanavond op TV West

On My Way is een vierdelige reallifeserie over het leven, de dromen en ambities van vier jongvolwassenen. Sefanja (stylist), Marise (zangeres), José (comedian) en Guilermo (producer) zijn ook vrienden van elkaar. Zij werken samen, steunen elkaar en maken vooral véél plezier.
On My Way is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.