‘Laat Max Verstappen een pitstop maken bij Paleis Noordeinde’

Max Verstappen na de winst in Spanje | Foto ANP Frits van Eldik
MONTMELO - Formule 1-coureur Max Verstappen juicht na afloop zijn race tijdens de Grand Prix van Spanje 2016. Verstappen heeft zijn debuut bij het topteam van Red Bull opgeluisterd met een sensationele overwinning in Barcelona. ANP FRITS VAN ELDIK
DEN HAAG - Het was zo ongeveer zijn eerste idee als raadslid: haal een Formule 1-demonstratie naar Den Haag. En het succes van Max Verstappen, afgelopen weekeinde, inspireert Richard de Mos opnieuw: ‘De overweldigende reacties op de winst van Max Verstappen laten zien dat Formule 1-sport springlevend is; profiteer daarvan als stad,’ stelt hij.
Vandaar
een poging doet om het stadsbestuur te bewegen de supersnelle wagens naar de stad te halen, inclusief het Nederlandse wonderkind.
In 2011 wees het college van burgemeester en wethouders het idee af omdat een Formule 1-demonstratie niet bij het imago van ‘Den Haag als stad van vrede en recht’ zou passen. Maar inmiddels hoopt De Mos dat de stad ‘minder vast zit in dat keurslijf’.

Evenement trekt veel bezoekers

De huidige fractievoorzitter van Groep de Mos ziet het al helemaal voor zich. Hij denkt aan een ‘een parade van internationale raceauto's en coureurs uit de hoogste raceklasse’ in Den Haag. Die Formule 1-demonstratie heeft de afgelopen tien jaar plaatsgevonden in Rotterdam. Daar trok het evenement enorm veel bezoekers. Ook in Assen, waar Max Verstappen in augustus een demonstratie gaf, bleek die - met 100.000 toeschouwers - een enorm succes.
Omdat Rotterdam voorlopig van het race-evenement afziet, ligt er een enorme kans voor Den Haag, denkt De Mos. Het evenement past bovendien bij de ambitie van het college om meer toeristen naar de stad te trekken.

Sensationele overwinning

Zeker nu na de sensationele overwinning van Max Verstappen in Spanje de Formule 1-sport in Nederland weer springlevend is kan dus het oude idee weer nieuw leven worden ingeblazen, vindt De Mos.
Het raadslid: ‘Daarom roep ik het stadsbestuur opnieuw op om de mogelijkheden van zo'n Formule 1-demo in Den Haag te onderzoeken. Want laten we eerlijk zijn: Hoe mooi is het om Max Verstappen straks over de Rotterdamse- en Utrechtsebaan te zien racen en een pitstop te zien maken voor Paleis Noordeinde?’