Emre Hageman uit Scheveningen is Nederlands Kampioen jeugddammen

Winnaars van de pupillen tijdens NK jeugddammen
Winnaars van de pupillen tijdens NK jeugddammen © Den Haag Topsport
DEN HAAG - Één van de grote winnaars tijdens het Nederlands Kampioenschap jeugddammen is de 10-jarige Emre Hageman. De jonge dammer uit Scheveningen werd kampioen bij de pupillen.
Het was een lange, zware week voor Emre waarin het NK jeugddammen plaats vond, zo licht zijn vader Roger Hageman toe. Verspreid over zes dagen - van maandag tot en met zaterdag - speelde Emre acht partijen in de leeftijdscategorie tot en met 13 jaar.
'De eerste partij heeft Emre verloren, hierna ging het beter en op de laatste speeldag stond Emre bovenaan', aldus Roger. Hiermee heeft Emre de twee andere koplopers - Simon Harmsma en Machiel Weistra - achter zich gelaten.
Roger is behalve vader van de jonge damkampioen ook één van zijn trouwe supporters. Ondanks dat hij tijdens de wedstrijden zelf niets tegen zijn zoon mag zeggen omdat Emre zich 4,5 tot 5 uur moet concentreren, gaat hij elke wedstrijd mee met zijn zoon. Het gaat erom dat ik erbij ben en eventueel kan ik na afloop steun bieden', aldus de vader van Emre.
Ook kampioen? Geef je op!