LIVESTREAM: Inhijsen brugdek Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn

© Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - Het inhijsen van het brugdek van de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn is woensdag live te volgen bij Omroep West via omroepwest.nl en live-updates op Radio West en bij Debby en Haar Mannen op TV West.
gaat vrijwel de hele dag duren. Om 07.00 uur komt een ponton met daarop het brugdek aanvaren. De twee hijskranen tillen het brugdek op en plaatsen deze op de juiste plek. Vooral het exact plaatsen in de basculekelder gaat veel tijd in beslag nemen.
Op 3 augustus 2015 ging het mis bij de renovatie van de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn. Tijdens dezelfde klus als woensdag vielen twee bouwkranen die het wegdek aan het inhijsen waren om. De hijskranen en het wegdek vielen bovenop huizen en winkels in de Hooftstraat. Er vielen geen slachtoffers, maar de ravage was groot.
Het inhijsen van het brugdek van de Koningin Julianabrug Alphen aan den Rijn is gelukt. De livestream is inmiddels beëindigd.
Lees al het nieuws over het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn in ons nieuwsdossier: omroepwest.nl/dossiers/kraanongeluk